Iraima Websites

Iraima Websites, site de serviços para home page e websites, hospedagem, registro de dominio, criação , divulgação de sites, cartão virtual, php, cartão virtual, formularios, webmaster, designer, musica, midi

Ce este colocarea si de ce sa o alegi pentru gazduire web

Posted By on December 5, 2014

Introducere in colocare
Colocarea este o optiune de gazduire pentru intreprinderile mici care doresc caracteristicile unui departament IT mare, fara cheltuieli. Multe corporatii mari au infrastructura de internet pentru a gazdui propriile servere de web si o echipa de profesionisti IT pentru a gestiona si a proiecta site-ul, dar persoanele fizice si companiile mici nu au aceasta posibilitate. Exista o gama larga de optiuni disponibile, de la simpla gazduire pana la rularea propriilor servere web de pe o conexiune dedicata la internet. O astfel de optiune este colocarea. In prima parte a acestei serii, vom examina de ce sa alegem colocarea din celelalte optiuni de hosting.
Ce este colocarea?
Conform site-ului www.srv.ro, colocarea va permite sa plasati serverul dumneavoastra in rackul altcuiva si sa impartiti lungimea lor de banda ca si cum ar fi a voastra. In general, costa mai mult decat gazduirea web standard, dar mai putin decat o latime de banda comparabila, la locul dumneavoastra de afaceri. Odata ce aveti serverul configurat, tot ce trebuie sa faceti este sa il luati fizic, sa il duceti la firma care asigura serviciile de colocare si sa il instalati in rack. Aceasta societate furnizeaza apoi un IP, latime de banda si energia electrica la serverul dumneavoastra. Odata ce functioneaza, aveti acces in acelasi mod in care ati avea acces la un site web la un furnizor de hosting. Diferenta este ca dumneavoastra sunteti proprietarul hardware-ului.
Avantajele colocarii
Cel mai mare avantaj al colocarii este costul pentru latimea de banda. De exemplu, o linie DSL low-cost, cu latime limitata de banda medie costa, in general, in jur de 150 dolari la 200 dolari dar, la acelasi pret, sau mai putin, un singur server poate fi plasat intr-o instalatie de colocare, care ofera viteze de latime de banda mai mari si redundanta mai mare pentru conexiunile de retea.
Facilitatile de colocare au o mai buna protectie la intreruperile de curent electric. De exemplu, in timpul unei lungi furtuni de gheata de anul trecut, un birou a ramas fara curent timp de trei zile. In timp ce firma avea un generator de rezerva, acesta nu a fost suficient de puternic pentru a mentine serverul care rula in tot acest timp, astfel incat site-urile web au cazut in aceasta perioada. La un furnizor de colocare, se plateste pentru generatoarele de curent electric si puterea de rezerva pentru protectie intr-o astfel de situatie.
Daca va mutati, puteti lasa serverul sa functioneze tot timpul. Cand va gazduiti propriile domenii trebuie fie sa platiti pentru doua linii o perioada de timp, pentru a trece domeniile in locatia noua sau cand va confruntati cu intreruperi, in timp ce serverele sunt mutate in noua locatie.
Furnizorii de colocare ofera securitate suplimentara pentru aparatele dumneavoastra. Serverul este memorat si mentinut intr-un mediu securizat.
Cele mai multe servere de colocare ofera un serviciu in care va gestiona si mentine serverul dumneavoastra pentru un cost suplimentar. Acest lucru este util mai ales daca nu aveti membrii echipei de IT alaturi sau biroul dumneavoastra se afla departe de furnizor.


Comments

Comments are closed.